Novi Pazar: Pomoć za 40 povratnika i interno raseljenih lica

Utorak , 2019-01-22 | 13:10:37

Interno raseljena lica i povratnici po osnovu Sporazuma o readmisiji mogu da konkurišu za jednu od tri vrste pomoći za koje je grad Novi Pazar raspisao javne pozive, saznaje radio Sto plus.


Konkursi za igradnju ukupno 10 montažnih kuća, 10 paketa građevinskog materijala i 20 grantova za ekonomsko osnaživanje povratnika i raseljenih lica raspisani su u okviru projekta “Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika”, koji finansira Evropska unija (EU).

Maksimalna vrednost montažne kuće iznosi 18.000 evra i ona ne može biti manja od 30, a veća od 70 kvadrata, u zavisnosti od broja članova domaćinstva, a jedan od uslova za njenu igradnju je da korisnik ima svoju parcelu.

Vrednost paketa građevinskog materijala je četiri hiljade evra i za mogu da konkurišu korisnici koji nisu u mogućnosti da završe već započeti objekat, dok se grantovi u iznosu od 1.500 evra za ekonomsko osnaživanje odnosi na interno raseljena lica i povratnike koji već imaju registrovanu delatnost i koji će moći da unaprede ili da pokrenu novi posao.

Delegacija EU u Srbiji ovaj projekat finansira sa 5,5 miliona evra, a realizuju ga grad Novi Pazar i Muslimansko humanitarno društvo “Merhamet-Sandžak”.

Svi navedeni konkursi obajvljeni su na sajtu grada, u okviru Oglasa.

A.Bajrović


 

  • user thumb
    Hoce li

    Hpce li biti kakvih projekata za stare Pazarce,ljude koi su tu rodjeni, i podizali ovaj grad?

Napiši komentar: