Počinje suđenje doktoru za primanje mita

Sreda , 2019-01-23 | 12:42:43

Pred Višim sudom u Kraljevu u utorak će početi suđenje doktoru I.T. (55) iz Novog Pazara zbog sumnje da je primao mito, rečeno je danas radiju Sto plus u tom pravosudnom organu.


Protiv njega je sredinom novembra Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije (POSK) Višeg tužilaštva u Kraljevu podnelo optužni predlog, a glavni pretres u tom predmetu biće održan 29. januara, u 11 časova.

Lekar je uhapšen 17. oktobra prošle godine, u akciji POSK Višeg tužilaštva u Kraljevu i policije, a nakon istrage I.T. je optužen “zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo primanje mita”.

“Prikupljeni su dokazi iz kojih se vidi da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni od šest lica, koje je lečio na hirurškom odeljenju ili od njihovih rođaka, primio mito u novcu ili poklone u robi”, naveli su u Tužilaštvu.

Ukoliko Viši sud utvrdi da je I.T. primao mito, preti mu kazna od dve do osam godina zatvora.


 

  • user thumb
    Pacijent

    Daju pacijenti i u nakitu im ajedna poznata u gradu što haje zlatni nakit pa da pacijentu pomogne odakle od plate kola skupa odmori po inostranstvu stanovi vikendice lopovluk živi malo bi ih ostalo da rade kada bi ih poterali

  • user thumb
    Faruk

    On je odavno poznat po tome i vreme je bilo da odgovara zbog siromasnih koji nisu imali da mu plate i koji su ostali bez adekvatne medicinske pomoci.Nazalost takvih je mnogo.

Napiši komentar: