SDA: Sandžak traži suštinske promene

Petak , 2019-02-01 | 12:40:26

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka smatra da Bošnjacima treba suštinska promena državne politike prema njima, Sandžaku i Bosni i Hercegovini, a ne “drugi Vučić i novi fašista na vlasti”.


U saopštenju ove stranke dostavljenom medijima navodi se da bez otvorenog razgovora i odgovora na ozbiljna pitanja nema blanko podrške.

Oni navode da nijedna partija koja pretenduje na centralnu vlast u Beogradu na nekoliko oubiljnih pitanja ne daje odgovor, niti nudi rešenje.

“Da li ih uopšte zanima i kako planiraju da reše status i probleme Bošnjaka u Srbiji, kako planiraju da reše status Sandžaka? Ko će da reši probleme u infrastrukturi, školstvu, zdravstvu, nezapošljenost mladih, ko će preuzeti obavezu priznavanja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i poštovanje suvereniteta i integriteta Bosne i Hercegovine”, pitaju se u ovoj bošnjačkoj partiji.

Dodaju i da se od osnivanja konstantno bore protiv verskog šovinizma, nacional fašizma i social rasizma, “nekada oličenog u Miloševićevom, a danas u naprednjačko- radikalskom Vučićevom režimu”.

A.Bajrović


 

  • user thumb
    Mirsad

    A bio Suljku pobratim najveci cetnik od svih Vojislav Kostunica....pa kako ovo Suljko?

Napiši komentar: