Ambasador Turske: Na dogovorenim projektima se ozbiljno radi

Utorak , 2019-02-05 | 14:05:54

Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgić ocenio je danas da ne postoje nikakvi problemi u realizaciji projekata koje je prilikom posete Novom Pazaru pre 14 meseci dogovorio predsednik njegove zemlje Redžep Tajip Erdogan.


Tada su potpisani sporazumi na osnovu kojih je Turska preuzela finansiranje izgradnje dva nova mosta u centru Novog Pazara, izgradnju novog obdaništa, restauraciju Isa- begovog hamama i rekonstrukciju Sportske hale kod OŠ “Vuk Karadžić”.

Bilgić je radiju Sto plus rekao da su u pitanju ozbiljni projekti, na kojima se uveliko ozbiljno radi.

“Svi projekti su u nekoj fazi realizacije, a kada se sve bude finalizovalo onda počinjemo i konkretne radove. Kao što znate, birokratski procesi i dobijanje dozvola traju nešto duže od ostalih poslova“, rekao je Bilgić našem radiju.

On je dodao da će konkretno restauracija Isa- begovog hamama trajati duže, jer podrazumeva posao od pretraživanja arhiva za originalnim projektom, da bi objekat bio identičan prvobitnom, preko dobijanja dozvola od Zavoda za zaštitu spomenika kulture do same reastauracije.

Bilgić je podsetio da uskoro počinje izgradnja puta Novi Pazar- Tutin, a da će radove izvoditi turska firma.

On je našem radiju rekao da još uvek nije poznato da li će Erdogan tokom posete Srbiji početkom ovog leta obići i Novi Pazar.

A.Bajrović


 

  • user thumb
    Mirza

    Radio Sto plus je pisao da mostovi kasne cetiri godine. Sigurno ministar ceka izbore, pa da iskoristi turske pare, i to prikaze kao da je on napravio.

Napiši komentar: