Dua Lipa, Kelvin Haris i grupa 1975 dobitnici muzičkih nagrada Brit

Cetvrtak , 2019-02-21 | 11:45:24
Umetnici Dua Lipa, Kelvin Haris i grupa "1975" veliki su dobitnici britanskih muzičkih nagrada Brit čija je dodela održana u sredu uveče u Londonu.

Pevačica Dua Lipa i Haris osvojili su nagradu za najbolji singl za pesmu "One Kiss", dok je bend iz Mančestera dobio priznanje za grupu godine i album godine za "Brief Inquiry Into Online Relationships", preneli su danas britanski mediji.

Dua Lipa (23) koja je prošle godina bila proglašena za britansku pevačicu godine, a ove godine je dobila američku muzičku nagrade Gremi kao otkriće godine.

Nagradu za najboljeg novog izvođača očekivano je osvojio Tom Walker, zvezda ovogodišnjeg Exita, kantautor čiji je singl "Leave a Light On" osvojio vrh top lista širom sveta, a ova superpopularna numera donela mu je i nominaciju za najbolji singl.

Osvojena BRIT nagrada je savršen šlagvort za Walkerov album najavljen za mart, na kojem je sarađivao sa producentima zvezda kao što su Adele, Arctic Monkeys i Years&Years, dok kritičari njegov moćan glas i muzički stil porede sa izvođačima kao što su Ed Sheeran i Rag’n’Bone Man.

On je za nagradu za najboljeg novog izvođača bio u konkurenciji sa sjajnim imenima kao što su Jorja Smith, Ella Mai and Mabel, te sa britanskim bendom Idles, koji je svirao na Exitu prošlog leta.Od stranih muzičara, Arijana Grande i Drejk (Drake) su proglašeni za najbolje strane izvodjače.

Žene su ove godine dominirale u nominacijama. Pored Dua Lipe, nominovane su u nekoliko kategorija i pevačice An Mari i Džesi Glin.

Pevačici Pink je na ceremoniji dodeljena nagrada za izuzetan muzički doprinos.

Nagradu Brit dodeljuje Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije.

Tu nagradu su prvi osvojili legendarni Bitlsi, a medju dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gebrijel, Dejvid Bouvi i Majkl Džekson.

Muzičke nagrade Brit dodeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju.


 

Napiši komentar: