Šešelj u Skupštini ponovo optužuje Ljajića

Utorak , 2019-03-05 | 16:00:24

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovo je danas u Skupštini Srbije optužio potpredsednika Vlade Srbije Rasima Ljajića za kriminalne radnje povezujući ga ovog puta sa navijačkim grupama u Novom Pazaru i navodeći da je vlasnik gradjevinske firme koja gradi stanove u Sočiju u Rusiji.


Navode Šešelja odbacio je Milorad Mijatović, šef poslaničke grupe Socijademokratske partije (SDPS) čiji je Ljajić lider, navodeći da su netačni i ponovo zatražio da Šešelju kao osudjenom ratnom zločincu bude oduzet poslanički mandat.

Šešelj je rekao da je Ljajić vlasnik gradjevisnke firme "Ikan kompani" koja je podizvodjač firmi "Alk kompani", vlasnika njegovog bliskog prijatelja iz Novog Pazara, Numana Barjamovića.

"Rasim finansira izgradnju 14 zgrada po sto stanova u Sočiju. Ne bih ja imao ništa protiv da Rasim Ljajić kome je od babovine ostalo bogato nasledstvo finansira 1.400 stanova u Sočiju. Medjutim čini mi se da je to nespojivo sa funkcijom ministra i potpredsednika Vlade Srbije", rekao je Šešelj.

On je kazao i da je u Novom Pazaru protiv njega pokrenuta kampanja i da su navijači na utakmici u tom gradu pevali da im je "prva i poslednja želja da zakolju vojvodu Šešelja", a da on na to odgovara tako što pronalazi podatke ko su ti ljudi i po čijem nalogu rade.

Kako je kazao, Ljajić je navijačke grupe "Torcida Sandžak" i "Ekstremi" uspeo da spoji i stavi pod svoju kontrolu.

"Grupa navijača je s njegove strane angažovana u raznim firmama gde imaju naknade 40.000 dinara mesečno, a da ništa ne rade, niti se pojavljuju na poslu", kazao je Šešelj i nabrojao imena tih navijača.

On je kazao i da sve psovke i uvrede plasiraju Mirsad Jusufović, član Gradskog veća Novog Pazara, Kasim Zoranić i njegov sin Suad.

Mijatović je kazao da Šešelj u svojim političkim aktivnostima stalno iznosi laži i nestine, te istakao da je Rasim Ljajić častan čovek koji nema čak ni prekršajnu prijavu za saobraćaj. On je podsetio da je Ljajić zatražio od nadležnih institucija da se ispitaju svi Šešeljevi navodi o njemu.

On je od ministra spoljnih poslova koji je zadužen za saradnju sa Haškim tribunalom tražio da skupštini dostavi presudu Haškog tribunala kako bi Administrativni odbor Skupštine Srbije mogao da razmatra oduzimanje mandata Šešelju.

"Gospodo ovom politikom koju vodite nikada nećete dobiti izbore i nestaćete sa politčke scene Srbije, a morate nestati jer ste vi kao što sam već jednom rekao, nesreća za državu Srbiju, vi ste kancer na političkom nebu Srbije i sa vama više nećemo raspravljati, jer to nema nikave svrhe", rekao je Mijatović.


 

Napiši komentar: