Škrijelj pozvao na sutrašnji protest

Petak , 2019-03-08 | 12:30:26

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ahmedin Škrijelj pozvao je danas građane Novog Pazara i ostalih sandžačkih opština na sutrašnju protestnu šetnju “Za sigurnu budućnost- Sandžak se budi”.


On je na konferenciji za novinare rekao da će na ovaj način dati podršku građanskim protestima širom Srbije i njihovim zahtevima, ali i izraziti spremnost da zajedno izgrade novu državu zasnovanu na vladavini prava i jednakih mogućnosti za sve.

“Sandžak ima dodatne probleme i specifične potrebe u odnosu na ono što čujemo na protestima širom Srbije. Mi sve to podržavamo, ali i dodajemo ono što je osnovni preduslov našeg opstanka na ovim prostorima”, rekao je Škrijelj.

On je istakao da je među razlozima za protest tolerantan odnos srpskih državnih organa prema zločinima nad Bošnjacima.

“Srpska Skuština, srpska Vlada i srpski predsednik negiraju genocid nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini i masovne zločine nad Bošnjacima u Sjeverinu, Kukurovićima, Štrpcima, ali i druge zločine, čime se kod Bošnjaka stvorio objektivan osećaj nesigurnosti”, rekao je Škrijelj.

On je istakao da na ovaj način izraziti i protest zbog diskriminacije koja je prisutna prilikom zapošljavanja Bošnjaka u tužilaštvu, sudstvu, policiji i drugim javnim službama.

“Protestujemo zbog neprijateljskog odnosa srpskih državnih organa prema bošnjačkom narodu Sandžaka i njihovim legitimno izabranim predstavnicima izraženo kroz verski šovinizam, nacionalfašizam i socijalrasizam. Protestujemo i protiv izraženog apsolutizma i diktature u Srbiji, čime su suspendovane vladavina prava i pravna sigurnost, kao i osnovna ustavna načela”, rekao je Škrijelj.

Protest “Za sigurnu budućnost- Sandžak se budi” počinje u subotu, u 18 sati, na gradskom šetalištu.

A.Bajrović


 

  • user thumb
    Beli

    Probudio se Suljko posle 20 godina spavanja...sad ce drzava, sacekajte do sledecih izbora za BNV...ponovo ce drzava..

Napiši komentar: