SDP i SPP: Nema razloga za protest

Ponedeljak , 2019-03-11 | 12:34:24

Predstavnici bošnjačkih partija koje čine deo Vlade Srbije i parlamentarne većine smatraju da nema razloga za protest, koji je u Novom Pazaru organizovala Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka.


Protest “Za sigurnu budućnost- Sandžak se budi” protiv aktuelne vlasti u Srbiji, ali i za poboljšanje položaja Bošnjaka, okupio je u subotu nekoliko stotina Novopazaraca.

Član predsedništva Sandžačke demokratske partije (SDP) Mirsad Jusufović rekao je za Al Jazeeru da protesti u ovom momentu ne doprinose poboljšanju političke situacije i života građana Sandžaka.

“Sandžak je često označavan kao neuralgično područje i mi ne želimo da budemo obeležavani kao takvi. Mislimo da treba rešavati probleme, kojih defakto ima, u okviru institucija sistema, a u saradnji sa Vladom Srbije možemo da učinimo da građani Sandžaka, Bošnjaci i Srbi, žive bolje”, rekao je Jusufović.

Sličnog mišljenja je i potpredsedsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jahja Fehratović.

“Mi smo deo vladajuće većine u Skupštini Srbije i kao takvi smo korektni i lojalni partneri. To znači da smo odlučili da rešavamo sva pitanja i probleme Bošnjaka kroz institucije sistema Republike Srbije”, rekao je Fehratović za Al Jazeeru.

U SDA Sandžaka nisu želeli za radio Sto plus da komentarišu stavove ovih partija, uz napomenu da svi oni čine samostalne stranke koje rade ono za šta se zalažu, kao i da međusobno sarađuju u oblastima gde je to potrebno.

A.Bajrović


 

  • user thumb
    Dotakli dno

    Samo su UVLAKACI protiv protesta ...

Napiši komentar: