Raspisan konkurs za književnu nagradu Aladin Lukač

Ponedeljak , 2019-03-11 | 13:38:18

Novopazarski Kulturni centar raspisao je konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač”, koja se dodeljuje autorima mlađim od 27 godina za objavljenu knjigu poezije u prošloj godini.


Koordinator programa u ovom centru Hasna Ziljkić rekla je radiju Sto plus da se na konkurs mogu javiti stvaraoci iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i drugih zemalja.

“Uz prijavu treba dostaviti tri primerka knjige objavljene u 2018. godini, adresu i telefon autora, a žiri će u obzir uzeti sve prijave pristigle do 24.maja”, rekla je Ziljkićeva.

Ona je dodala da će autoru pobedničke knjige pripasti novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara, koja je jedna i nedeljiva.

Odluka o pobedniku biće doneta u drugoj polovini maja meseca, a termin za svečanu dodelu nagrade i promociju nagrađene zbirke poezije naknadno će se utvrditi.

Književnu nagradu Aladin Lukač ustanovili su Kulturni centar u Novom Pazaru i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sećanja na tragično preminulog pesnika iz Novog Pazara, po kome je nagrada i dobila ime.

Nagrada se dodeljuje od 2004. godine i ušla je u kalendar književnih nagrada koje se dodeljuju u Republici Srbiji.

Pesnik Aladin Lukač je za života objavio jednu zbirku poezije, a posthumno su objavljene četiri zbirke iz njegove zaostavštine.

E.Đulović


 

Napiši komentar: