Skuplje parkiranje, odnošenje smeća i komunalne takse

Ponedeljak , 2019-03-11 | 14:40:42

Skupština Novog Pazara odobrila je danas JKP “Gradska čistoća” i Parking servisu da povećaju cene svojih usluga, a usvojena je i odluka o poskupljenju lokalnih komunalnih taksi.


Novim cenovnikom Parking servisa predviđeno je povećanje cene parkiranja na zatvorenim parkiralištima sa 40 na 50 dinara po započetom satu, dok će rezervacija parking mesta u ekstra zoni sada koštati 12.000 dinara mesečno.

Iznošenje smeća za fizička i pravna lica poskupelo je za devet odsto, dok će za korisnike koji tu uslugu plaćaju paušalno povećanje biti 12 odsto, odnosno sa 446 na 500 dinara.

Lokalni parlament usvojio je i Odluku o izmenama komunalnih taksi na osnovu kojih će firmarina poskupeti za oko 3,4 odsto, dok će takse za posedovanje vozila biti veće za 40 dinara.

Skupština Novog Pazara usvojila je i Lokalni plan zapošljavanja za 2019. godinu, kojim je predviđeno zapošljavanje 50 nezaposlenih, a za šta će grad izdvojiti pet miliona dinara.

Taj novac će biti utrošen na subvencije za zapošljavanje 25 osoba iz kategorije teže zapošljivih, kao i na 25 subvencija za pokretanje sopstvenog biznisa.

Odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja izneli su niz primedbi na ovaj Plan, navodeći da su sredstva neadekvatna i da je lokalna samouprava trebala da izdvoji više novca za rešavanje problema nezaposlenosti.

Glasovima svih odbornika usvojena je odluka o funkcionisanju i strukturi jedinica civilne zaštite na teritoriji Novog Pazara, kao i Lokalni antikorupcijski plan.

N. Kočović


 

Napiši komentar: