“Avenija MB” će hvatati pse lutalice

Utorak , 2019-04-09 | 14:21:14

Beogradska kompanija “Avenija MB” dobila je posao na tenderu Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” za humano hvatanje i zbrinjavanje napuštenih pasa na teritoriji Novog Pazara, saznaje radio Sto plus.


Njihova ponuda od 4,9 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost bila je jedina, a tenderska komisija je ocenila da je blagovremena i prihvatljiva nakon čega je predložila da “Gradska čistoća” sa njima zaključi ugovor.

“Avenija MB” će imati zadatak da u Novom Pazaru hvata pse lutalice, evidentira ih, mikročipuje, vakciniše, steriliše, smešta i brine se o njima u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja, a potom ih vrati na prvobitno mesto hvatanja.

U tenderskoj dokumentaciji nije navedeno koliko će pasa lutalica na taj način biti tretirano, a u odluci o dodeli ugovora koliko košta hvatanje i zbrinjavanje jednog psa.

Kompanija “Avenija MB”, koju pojedina udruženja za zaštitu životinja optužuju za okrutno postupanje prema psima, je i prošle godine pobedila na tenderu “Gradske čistoće” za hvatanje pasa lutalica.

N. Kočović


 

Napiši komentar: