Otvoren konkurs SKGO za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi

Ponedeljak , 2019-04-15 | 12:07:43
Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) raspisala je danas konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi, u okviru programa "Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU - druga faza" koji finansira Vlada Švedske.

Konkurs pod nazivom "Drugačije od drugih" namenjen je novinarima lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, a otvoren je do 15. oktobra, navedeno je u saopštenju SKGO.
Novinari mogu konkurisati prilozima u štampanoj ili onlajn formi, kao i radio i televizijskim prilozima.

Teme konkursa su evropske integracije, zaštita životne sredine, unapredjenje poslovne klime, prevencija i upravljanje vanrednim situacijama, kао i rodna ravnopravnost i ljudska prava na lokalnom nivou.

Navedeno je da raspisivanjem konkursa za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi, SKGO želi da istakne važnost i ulogu lokalnih vlasti u različitim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje se pružaju gradjanima.

Autori najboljih priloga biće nagradjeni laptop računarima, a ukupno će biti dodeljeno pet nagrada.

Ocenu o najboljim medijskim prilozima na konkursu "Drugačije od drugih" doneće žiri koji čine urednici medijskih redakcija: Nada Gogić (Radio-televizija Srbije), Veselin Simonović (Blic), Zoran Sekulić (Fonet), Vladan Samardžić (Večernje novosti) i Srdjan Bošković (Radio Beograd 1).

Medijske priloge treba poslati Službi za informisanje SKGO elektronskim putem na zeljko.krnetic@skgo.org i milos.obradovic@skgo.org ili poštom na adresu SKGO (Makedonska 22/VIII).


 

Napiši komentar: