Djordjević: Razmatra se mogućnost povoljnih stambenih kredita za vojne invalide

Sreda , 2019-04-17 | 10:57:52
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević sastao se sa predstavnicima Udruženja ratnih vojnih invalida i predstavnicima domaćih poslovnih banaka, kako bi razgovarali o mogućnostima odobravanja povoljnijih kredita za vojne invalide i korisnike porodične invalidnine, saopštilo je danas Ministarstvo.

Kako je istaknuto, sastanak predstavlja važan pomak u rešavanju stambenog pitanja brojnih gradjana ove kategorije stanovništva, kojima su stanovi dodeljeni u zakup, a koji bi po povoljnijim uslovima uspeli isti da otkupe, kupe novi ili renoviraju postojeći.

"Naša je ne samo obaveza već i želja da podjednako brinemo o svim gradjanima. Ne smemo i nećemo zaboraviti one koji su se borili za ovu zemlju i trudićemo se da im pomognemo u okviru mogućnosti koje imamo", rekao je Djordjević.

Predstavnici Srpske banke, Кomercijalne banke i Poštanske štedionice, koji su prisustvovali sastanku, iskazali su veliku spremnost saradnje u pronalaženju adekvatnog rešenja ovog problema, navodi se u saopštenju.
 

Napiši komentar: