Uređenje parka počinje od zapadnog bastiona

Cetvrtak , 2019-04-18 | 11:59:01

Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” raspisalo je tender za izbor izvođača radova na unutrašnjem popločavanju zapadnog bastiona Novopazarske tvrđave kojim će, kako najavljuju, početi uređenje gradskog parka.


Ovaj deo Novopazarske tvrđave, kao i pristupna staza, biće popločani prirodnim rezanim kamenom peščarom, kao i “Bajer” ili sličnim behaton pločama.

Pored toga, previđeno je i postavljanje osam podnih reflektora i uklanjanje grafita sa zidina bedema.

Podsećamo da je Turistička organizacija Novog Pazara pre par godina planirala da na zapadnom bastionu izgradi letnju scenu, ali je njihov projekat stopirao Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Direktor JKP “Gradska čistoća” Emin Omerović kazao je radiju Sto plus da će, nakon revitalizacije Kule motrilje, to biti još jedan korak ka uređenju gradskog parka u Novom Pazaru.

Idejno rešenje za novi bunar i česmu

“Park će dobiti novu česmu, novi bunar, nove staze, a otvorićemo i ulaz iz Ulice Oslobođenja. Biće uređena i površina iznad Bezistana, koja je trenutno zapuštena, a kako bi građani mogli da je koriste”, rekao je Omerović.

On je dodao da je u planovima tog javnog preduzeća i uklanjanje ograde oko parka i zamena dotrajalog mobilijara i rasvete.

N. Kočović


 

Napiši komentar: