Ardern počasna građanka Novog Pazara

Subota , 2019-04-20 | 11:18:53

Skupština Novog Pazara proglasila je na svečanoj sednici povodom Dana grada premijerku Novog Zelanda Džasindu Ardern za počasnu građanku.


Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac objasnio je da je Ardern, iako mlada liderka, u jednom od najtežih trenutaka za njenu državu zadivila ceo svet svojim stavovima.

“Šireći toleranciju i razumevanje ona je mnogim liderima dala primer kako se u jednoj zemlji poštuju građanska prava i kako se u nemilim događajima pokazuje saosećajnost i zaštita žrtava”, poručio je Biševac.

Lokalni parlament na današnjoj sednici dodelio je i povelje grada i to ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru za doprinos razvoju zdravstva Novog Pazara i direktoru “Srbijavoda” Goranu Puzoviću, rođenom Novopazarcu, zbog zasluga za korićenje Raške i Deževske.

Ovo priznanje dobio je i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić za unapređenje kulturne saradnje između Novog Pazara i prestonice Bosne i Hercegovine.

Plakete Novog Pazara, priznanje koje dodeljuje gradonačelnik, dobili su Safija Muratović za dugogodišnji humanitarni rad i kompanija “NOVA DPI” zbog društveno odgovornog poslovanja.

“Svi oni doprineli su, u različitim oblicima, razvoju Novog Pazara i stvaranju bolje budućnosti za nove generacije”, dodao je Biševac.

Predsednica Skupštine Ifeta Radončić čestitala je svim građanima Novog Pazara Dan grada i istakla da je zadatak svih u lokalnoj samoupravi da očuvaju njegovu tradiciju i doprinesu njegovom razvoju.

“Na nama je da u tome istrajemo, da ljubav i sposobnost pretočimo u dela za dobrobit svakog pojedinca kako bi se svi osećali sigurni u sadašnjosti i bili srećni u budućnosti”, rekla je Radončić.

Dan grada čestitali su i predstavnici svih odborničkih grupa.

Novi Pazar slavi 558 godina postojanja, odnosno, od 20. aprila 1461. godine kada se prvi put pojavljuje u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu.

U sklopu obeležavanja Dana grada organizovane su brojne kulturne i sportske manifestacije, a za večeras je planiran nastup Bijelog Dugmeta.

N. Kočović


 

Napiši komentar: