Fehratović: Početak raskola, biće posledica

Sreda , 2019-04-24 | 11:58:12

Šef odborničke grupe Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Skupštini Novog Pazara Jahja Fehratović ocenio je da je današnje napuštanje sednice lokalnog parlamenta odbornika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka početak raskola u njihovoj koaliciji sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP).


On je u izjavi za radio Sto plus kazao da će taj raskol, nervoza i nesuglasice između dve vladajuće partije imati duboke posledice po funkcionisanje većine pogotovo jer se, kako je naveo, nalazimo u predizbornom stanju.

“Nije isključeno i da je ovo sve dobro osmišljena priča u kojoj je SDA Sandžaka htela da nazove ulice u Novom Pazaru po nekim ljudima, ali da, eto, drugi nisu dali. Hteli su da konsoliduju svoje biračko telo koje je u osipanju, jer je većina građana shvatila da se radi o populističkoj i bezidejnoj politici koja nema nikakvu budućnost”, kazao je Fehratović.

On je rekao da SPP nije glasala o skidanju predloga SDA Sandžaka o promenama naziva ulica sa dnevnog reda iako, kako je rekao, nije ispoštovana procedura.

“Predlog je jednostran, iako tu ima mnogo osoba za koje mi smatramo da zaslužuju ulicu u Novom Pazaru i za koje bismo glasali, ali ima i imena o kojima bi se trebalo diskutovati. Naš predlog je formiranje posebne komisije u koju bi bili uključeni predstavnici svih partija i relevantnih organizacija, a koja bi razmatrala tu osetljivu temu”, istakao je Fehratović.

On je najavio da će odbornici SPP u lokalnom parlamentu Novog Pazara nastaviti da deluju kao i do sada, kao konstruktivna opozicija.

“Kao odgovorni predstavnici građana nastavićemo da zastupamo njihove interese, predlažemo, ali i podržavamo sve ono što može poboljšati život građana, od bilo koga da dolazi”, dodao je Fehratović.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Beli

    Kakav raskol . Samo onaj iz Beograda treba da ponudi neku foteljicu , neka izmisli nesto kao za preletaca koji predsedava skupstinom.

Napiši komentar: