Milosavljević: Nije ispoštovana procedura

Sreda , 2019-04-24 | 15:05:02

Šef odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” u Skupštini Novog Pazara Bane Milosavljević izjavio je da su predložili da se na današnjem zasedanju ne raspravlja o predlogu SDA Sandžaka o promeni naziva ulica u ovom gradu jer nije ispoštovana procedura.


On je u izjavi za radio Sto plus kazao da je Statutom grada i Zakonom o lokalnoj samoupravi jasno propisana procedura imenovanja i promene naziva ulica i trgova.

“Sve predloge, pre nego što dođu u Skupštinu, mora da razmatra i usvoji Komisija za imenovanje ulica i trgova, da saglasnost daju Bošnjačko nacionalno veće i Savet za međunacionalne odnose, a potom i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. To u ovom slučaju nije ispoštovano”, rekao je Milosavljević.

On je dodao da čak i da je lokalni parlament Novog Pazara usvojio predlog SDA Sandžaka o promeni naziva ulica on ne bi imao pravnu snagu.

Za predlog odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” (SNS, SPS, NS, JS i PUPS) da se sa dnevnog reda skine predlog SDA Sandžaka glasali su i odbornici Sandžačke demokratske partije i Sandžačke narodne partije.

Kako nije prošao njihov predlog, odbornici SDA Sandžaka, na čelu sa predsednicom Skupštine Novog Pazara Ifetom Radončić, napustili su sednicu koja je kasnije prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Nastavak rada zakazan je za 18 časova.

N. Kočović


 

Napiši komentar: