Bačevac: Potez SDA Sandžaka populistički i profiterski

Sreda , 2019-04-24 | 21:48:55

Šef odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” Muamer Bačevac ocenio je večeras predlog Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka o promeni naziva ulica u Novom Pazaru kao “populizam i želju za političkim profiterstvom i promocijom”.


On je istakao da su odbornici te grupe glasali da se predlog njihovih koalicionih partnera iz SDA Sandžaka skine sa dnevnog reda današnje sednice lokalnog parlamenta jer “nisu želeli da zaobilaze procedure i zakone Srbije”.

“Imenovanje ulica je složen proces i ima nekoliko stepenika. SDA Sandžaka je sve to zaobišla i ‘grunula’ predlog na Skupštinu što mi nismo mogli da prihvatimo. Da su zaista imali želju da se promene nazivi ulica, poštovali bi proceduru, a ovo nikako drugačije ne vidim nego kao iznenađenje koje ne ide u korist građanima Novog Pazara i Bošnjacima”, poručio je Bačevac.

On je naveo da se Sandžačka demokratska partija zalaže da ulice u Novom Pazaru ponesu imena po znamenitim ličnostima iz bošnjačke i srpske istorije, ali i svim drugim ljudima koji su dali doprinos u raznim poljima, koji su bili antifašisti, spajali su i spajaće dva naroda.

Bačevac nije mogao da odgovori šta će biti sa koalicijom sa SDA Sandžaka, ali je istakao da su oni otvoreni za razgovore.

“Nisam uspeo da se danas vidim sa njima, ali smo otvoreni za razgovor i saradnju. Videćemo šta će biti sa koalicijom, to trenutno ne znam”, kazao je Bačevac.

Sednicu Skupštine Novog Pazara obeležilo je napuštanje zasedanja članova SDA Sandžaka nakon što je glasovima odbornika “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” i Sandžačke narodne partije sa dnevnog reda skinut njihov predlog o promeni naziva ulica u ovom gradu.

N. Kočović


 

Napiši komentar: