Ugljanin: Ljajić je politički prevarant

Sreda , 2019-05-15 | 14:08:31

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin nazvao je danas lidera Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasima Ljajića “političkim prevarantom koji živi u Beogradu i koji bošnjačko biračko telo koristi kao ovce za šišanje”.


On je komentarišući to što su odbornici Sandžačke demokratske partije (SDP), čiji je Ljajić osnivač, u skupštinama Novog Pazara i Sjenice odbili da podrže predlog SDA Sandžaka za promenu naziva ulica kazao da se radi o “čudnim stvarima”.

“Evidentno je da je tim odbornicima bila koaliciona obaveza da tako postupe, a Ljajić će morati da objasni i suoči se sa svojim ponašanjem. Mi sa njim nemamo ništa, Deklaraciju o strateškom partnerstvu smo potpisali sa predsednikom SDP-a Nihadom Hasanovićem. Sa njima ćemo narednih dana razgovarati o tome da li su odustali od tog sporazuma nakon čega ćemo se oglasiti”, poručio je Ugljanin.

On je istakao i da su Ljajić, ali i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, time što nisu podržali njihov predlog za promenu naziva ulica u Novom Pazaru i Sjenici "imali interes da se jasno stave na srpsku stranu, a protiv SDA Sandžaka kao legitimnog zastupnika interesa Bošnjaka".

“Takvim svojim postupkom Ljajić i Zukorlić su postavili pitanje svim Bošnjacima Sandžaka – za koga ste glasali, a biračko telo njih treba da pita ko im je dao pravo da ruše bošnjačke interese i služe Vučićevim antibošnjačkim, rušilačkim, interesima koji je, izjavom 100 Bošnjaka za jednog Srbina, poznat kao inspirator genocida u Srebrenici”, dodao je Ugljanin.

Podsećamo da skupštine Novog Pazara i Sjenice nisu raspravljale o predlogu SDA Sandžaka o promeni naziva ulica jer je glasovima odbornika SDP-a, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije skinut sa dnevnog reda.

Te stranke čine vladajuću većinu u Novom Pazaru i Sjenici, dok je Stranka pravde i pomirenja u opoziciji.

Predlog o promeni naziva ulica usvojio je samo lokalni parlament Tutina, u kojem SDA Sandžaka ima apsolutnu većinu.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Beli

    Hahahaha kakav kralj. A u koaliciji u opstinama sa Ljajicem i Vucicem. Kralj.

Napiši komentar: