SDP i Zukorlić: Ugljanin neargumentovano i osiono napada

Cetvrtak , 2019-05-16 | 12:45:21

Sandžačka demokratska partija (SDP), čiji je osnivač predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić i lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić reagovali su na optužbe predsednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina.


U SDP tvrde da Ugljanin Ljajića nergumentovano i brutalno napada, isključivo na ličnoj osnovi, jer želi da izađe iz koalicije sa njima, a da ih za to okrivi.

”Koliko je apsurdno sve što je izrečeno govori i činjenica da Ugljanin otpužuje Ljajića da je hteo da spreči posetu člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Novom Pazaru, pri tome potpuno zanemarujući činjenicu da su se njih dvojica susreli u nedelju i imali jedan više nego korektan razgovor, o čemu je na kraju krajeva posvedočio i sam Džaferović u svom saopštenju. Suština ovako brutalnog napada, koji je došao u sred meseca Ramazana je jasna – Ugljanin želi da izađe iz koalicije, a da za to okrivi SDP”, navodi se u saopštenju ove stranke, koje je objavila Radio televizija Novi Pazar.

U ovoj stranci navode da su do sada bili i više nego korektni partneri.

“Zbog koalicije smo trpeli ogromnu negativnu kampanju u medijima i Šešeljeve napade u Skupštini, ali sve smo to izdržali zarad političke stabilnosti u Sandžaku i ozdravljenja odnosa među Bošnjacima kojima i dalje ostajemo privrženi. O našim daljim koracima odluku će doneti predsedništvo stranke na sednici, koja će biti održana do kraja nedelje”, navodi se u saopštenju SDP.

Zukorlić je za B92 rekao da su Ugljaninove optužbe posledica njegove osionosti, u kojoj je on zbog podrške svojih koalicionih partnera koji ga podržavaju na vlasti i u većini sandžačkih gradova, kao i u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV).

“S vremena na vreme on pravi slične ispade. Vređa sve oko sebe, ali za to nema nikakvih konsekvenci. S druge strane, ulazimo u izbornu godinu i on dodaje gas i pojačava svoju oštru retoriku koju prate uvrede na njegove političke konkurente i protivnike. Osim toga on je nervozan i zbog činjenice da je odavno izgubio primarnu ulogu na sandžačkoj političkoj sceni, a od nedavno više nije ni predsednik BNV, tako da on svoje poliltičko prisustvo u javnosti održava incidentima i incidentnim izjavama”, rekao je Zukorlić.

Na pitanje koliko to ima veze sa tim što je Šefik Džaferović nedavno posetio Novi Pazar, Zukorlić kaže da je Ugljanin hteo da unovči Džaferovićevu posetu u svoje stranačke svrhe.

"Ne radi se o državničkoj, već isključivo stranačkoj poseti gde visoki činovnik sestrinske stranke dolazi u posetu predsedniku sestrinske stranke. On očito nije zadovoljan svim tim efektima, s obzirom da je izmanipulisao Džaferovića, vodeći ga u neke nelegalne džamije, što je izazvalo i ogromno nezadovoljstvo i vrlo negativne reflekcije. S druge strane, on je u tom kontekstu hteo Džaferovića zadržati ekskluzivno za sebe i zasmetalo mu je to što se Džaferović sastao i sa Ljajićem i sa Ljajićevim gradonačelnikom i zbog toga iznosi niz neistina, kako smo Ljajić i ja pokušali da sprečimo dolazak Džaferovića, što je notorna laž, s obzirom da sam ja za posetu čuo tek onog dana kada se desila", zaključuje Zukorlić.


 

Napiši komentar: