Hot: Nedemokratskim postupcima SDP otkazala Deklaraciju

Petak , 2019-05-17 | 12:00:04

Predsedavajući predsedništva SDA Sandžaka Salih Hot naveo je danas u pismu predsedniku Sandžačke demokratske partije (SDP) Nihadu Hasanoviću da su odbornici te stranke svojim postupcima, ali i njen osnivač Rasim Ljajić izjavama, "grubo prekršili i otkazali važenje Deklaracije o strateškom partnerstvu".


On je podsetio da su odbornici SDP-a u skupštinama Novog Pazara i Sjenice, suprotno Deklaraciji, a na predlog članova srpske liste, glasali da se sa dnevnog reda skine predlog SDA Sandžaka o promeni naziva ulica i trgova čime su, kako je ocenio, građanima uskratili pravo da budu upoznati sa tom odlukom.

“Stavljanjem odbornika Sandžačke demokratske partije na srpsku stranu, a na štetu bošnjačkog naroda koji čini preko 80 odsto stanovništva u ove dve opštine, izgubljen je smisao i suština potpisane Deklaracije o strateškom partnerstvu”, naveo je Hot.

On je Hasanovića pozvao da pomogne da se, kako je rekao, ta nepravda prema građanima Novog Pazara i Sjenice otkloni i podsetio ga da SDA Sandžaka još uvek nije dobila odgovor na pisani zahtev od 9. maja za započinjanje razgovora o otvorenim temama.

“Tražimo da vaši odbornici podrže naš predlog odluke o nazivima ulica i trgova, ukoliko želite da nastavimo saradnju na ravnopravnim osnovama. Ukoliko ne učinite napor da se ova Deklaracija i naša saradnja nastavi, Deklaracija o strateškom partnerstvu i sa naše strane će prestati da važi 7. juna, o čemu ćemo tog dana obavestiti javnost”, napisao je Hot.

Predsedavajući predsedništva SDA Sandžaka istakao je i da je smisao Deklaracije o strateškom partnestvu dve stranke da se obezbede stabilne skupštinske većine u sandžačkim opštinama za usvajanje razvojnih i ostalih značajnih projekata, "bez ucenjivanja srpske liste i sitnih bošnjačkih stranaka".

N. Kočović


 

  • user thumb
    Mirsad

    Na obecavanje drzave dobio izbore za BNV, sta li ce sad da obeca? A kad bi Vucko ponudio neku foteljicu, ada moglo bi i ministarstvo bez portfelja, zvao bi kao i njegov vlaski reis Srbiju domovinom.

Napiši komentar: