Djordjević na prvoj Skupštini programa Ujedinjenih nacija za naselja (UN Habitat) u Najrobiju

Utorak , 2019-05-28 | 12:40:39
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević predvodio je delegaciju Srbije na prvoj Skupštini programa Ujedinjenih nacija za naselja (UN Habitat) u Najrobiju u Keniji, saopštio je njegov kabinet.

Tema Skupštine UN Habitata je "Inovacija za bolji kvalitet života u gradovima i zajednicama – ubrzano sprovodjenje Nove urbane agende ka ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja".

"Cilj prvog zasedanja Skupštine UN Habitata je da se uokvire istaknuti i novi izazovi u urbanizaciji, poput siromaštva u urbanim sredinama, marginalizacije, nezaposlenosti, u kontekstu sveta koji se sve više urbanizuje i da se predlože inovativna rešenja, uključujući najbolje prakse kako bi se istakle prilike za održiv urbani razvoj koji neće izostaviti nijedno mesto i nijednu osobu. Upravo zato, učešće Srbije na ovom dogadjaju je od izuzetne važnosti", rekao je Djordjević.

Kako bi se ubrzalo sprovodjenje Nove urbane agende i ostvarili Ciljevi održivog razvoja, prvo zasedanje Skupštine UN Habitata pruža značajne mogućnosti za formiranje strateških saveza za unapredjenje agende održive urbanizacije i naselja uz mobilisanje jake političke i finansijske podrške za Strateški plan UN Habitata i njegovu ulogu centra za izvrsnost i svetskog lidera u ovoj oblasti, istaknuto je u saopštenju.

Djordjević je posle sednice, predsedniku Kenije Uhuru Kenijatu preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pozvao ga da poseti Srbiju.
 

Napiši komentar: