Danas: Pretnje smrću Vidojkoviću i Kulačinu

Utorak , 2019-07-02 | 13:54:14
Autori i voditelji emisije "Dobar, loš, zao" na Televiziji Šabac Marko Vidojković i Nenad Kulačin dobili su pretnje smrću u komentaru ispod njihove emisije postavljene na Jutjubu, piše list Danas.

Izvesni Srdjan Petrović, uz niz uvreda, poručio im je da će ih pobiti "kada dodje na vlast", jer "srpstvo znači uzvišeni cilj i spremnost da se za njega žrtvuje".

Vidojković i Kulačin pretnje neće prijaviti policiji, ali će se nadležnima umesto njih obratiti Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Njih dvojica kažu za Danas da uvrede na njihov račun nisu novina, ali da su pretnje smrću dobili prvi put.

"Ovu pretnju ne uzimamo za ozbiljno. Očigledno ju je napisao neki degen. Mada, ni od takvih ne znate šta možete da očekujete ako vas sretnu na ulici", kaže Vidojković.

On ironično konstatuje da su za sada bezbedni, jer je Petrović pretio da će ih pobiti kada dodje na vlast, što znači da još uvek nije na vlasti.

"Ko zna kojoj političkoj opciji pripada, ali očigledno je budala", dodaje Vidojković.

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić podseća da su pretnje novinarima na društvenim mrežama postale svakodnevica, a da obeshrabruje što gotovo nijedan slučaj nema sudski epilog.

On podseća da NUNS i dalje ušestvuje u radnoj grupi za bezbednost novinara nadajući se da će država opravdati svoje delovanje u toj oblasti, odnosno da će tužilaštvo i policija raditi svoj posao.

"U tužilaštvu i MUP-u ima pojedinaca koji se zaista trude, ali očigledno ne postoji politička volja da se takvim stvarima stane na put", kaže Bodrožić.


 

Napiši komentar: