Na DUNP upisano 653 brucoša

Subota , 2019-07-13 | 16:38:30

Na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija u junskom upisnom roku na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru upisano je 653 brucoša, od kojih će se 474 školovati o trošku budžeta.


Kako je saopšteno iz ove visokoškolske ustanove za septembarski upisni rok ostalo je 306 mesta, od toga 210 na budžetu i 96 samofinansirajućih.

„U junskom upisnom roku popunjena su sva mesta na studijskim programima arhitektura, vaspitač u predškolskim ustanovama i engleski jezik i književnost. Malo budžetskih mesta ostalo je na pravu, poslovnoj informatici, studijama srpske književnosti i jezika, biologiji, rehabilitaciji i sportu, dok na Departmanu za tehničke nauke koji ima četiri studijska programa, nije ostalo ni jedno mesto na samofinansiranju“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Na Departmanu za matematičke nauke, u drugom roku može da se upiše 92 studenta, na tehničkim naukama 58, biomedicinskim 22, a na Departmanu za biotehničke nauke ostalo je 35 mesta.

Upisnom kvotom ovog univerziteta predviđeno je da se u prvu godinu osnovnih studija upiše 959 studenata od kojih će se 684 školovati na budžetu, dok će ih 275 biti na samofinansiranju.

E.Đulović


 

Napiši komentar: