Užičko tužilaštvo krije informacije o ubistvu Skarepa

Cetvrtak , 2019-07-18 | 11:57:21

Više javno tužilaštvo u Užicu odbilo je da radiju Sto plus dostavi informacije o istrazi ubistva Fahrudina Skarepa (22) iz Tutina, za koje je osumnjičen policajac Raica Beloica, tražene na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.


Naš radio je Tužilaštvu 25. juna uputio zahtev kojim smo tražili da nam odgovore da li je završena istraga o tom zločinu, da li je protiv osumnjičenog policajca podignuta optužnica i za koje krivično delo, kao i da li je optužnicu potvrdio Viši sud u Užicu.

Takođe, u slučaju da optužnica još uvek nije podignuta, zahtevali smo odgovor zbog čega to nije urađeno.

Kako u zakonom predviđenom roku nismo dobili odgovor na naš zahtev, radio Sto plus će uputiti žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja, a o nepostupanju Višeg tužilaštva u Užicu obavestićemo i Državno veće tužilaca.

Više tužilaštvo u Užicu predmet ubistva Fahrudina Skarepa zadužilo je u februaru 2018. godine, nakon što je Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu slučaj oduzelo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru.

Zahtev upućen Višem javnom tužilaštvu u Užicu

Poslednje informacije koje je naš radio dobio od Višeg tužilaštva u Užicu su iz aprila prošle godine kada nam je saopšteno da je “policajac pušten da se brani sa slobode i da protiv njega još uvek nije podignuta optužnica, jer istraga nije okončana”.

Naš radio se istim povodom obratio i Višem sudu u Užicu iz kojeg je na naš zahtev odgovoreno da se pred tim pravosudnim organom “ne vodi krivični postupak protiv okrivljenog Raice Beloice iz Tutina”.

Odgovor Višeg suda u Užicu

Beloica je osumnjičen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

N. Kočović


 

Napiši komentar: