Na takmičenju Glas Zemana 13 izvođača

Utorak , 2019-07-30 | 14:13:57

Za takmičarski deo drugog World Music festivala “Zeman” prijavilo se oko 60 izvođača, a žiri je izabrao 13 finalista koji će izvoditi pesme iz domena tradicionalne muzike, rekao je direktor novopazarskog Kulturnog centra Husein Memić.


On je za radio Sto plus izrazio zadovoljstvo velikim brojem prijava koje su pristizale iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

“Prijatno smo iznenađeni ovolikim brojem prijava iako smo očekivali da će interesovanje biti veliko. Žiri je imao težak zadatak kod odabira finalista i siguran sam da će svi oni ispuniti očekivanja”, rekao je Memić.

On je dodao da se ovih dana vredno radi na svim segmentima ove muzičke manifestacije koja će u Novom Pazaru biti odžana od 15. do 17. avgusta.

U okviru ovogodišnjeg World Music festivala “Zeman” planirana su četiri koncerta, tri interaktivne radionice, kao i takmičenje Glas Zemana na kojem su za troje najboljih predviđene novčane nagrade u iznosu od 700, 400 i 300 evra.

Festival će biti održan u Gradskom parku, a prve večeri publika će uživati u koncertima Damira Imamovića i Vasila Hadžimanova.

World Music Fest Zeman jedan je od najmlađih u regionu, i neguje muziku nastalu mešanjem savremenih muzičkih pravaca sa tradicionalnom muzikom.

Pokrovitelji festivala su Grad Novi Pazar i Kulturni centar.

E.Đulović


 

Napiši komentar: