Mesto u novopazarskim vrtićima čeka oko 400 mališana

Cetvrtak , 2019-08-08 | 13:33:14

U vrtiće Predškolske ustanove (PU) “Mladost” u Novom Pazaru na poslednjem konkursu primljeno je 229 dece, dok je trenutno njih oko 400 na listi čekanja, rečeno je radiju Sto plus u ovoj ustanovi.


Najviše dece primljeno je u objektu “Naše dete” (71), a slede “Mladost” (57), Dečija radost (46), Pčelica (30) i “Abu Dabi” gde je upisano 25 dece.

Direktorka PU “Mladost” Sabina Hoćanin rekla je radiju Sto plus da je slobodnih mesta za prijem dece ostalo jedino još u objektu “Abu Dabi”.

“Konkurs za prijem dece u tom objektu je u toku i trajaće do kraja godine, a mesta ima za još oko 50 mališana. U ostalim objektima smeštajni kapaciteti su popunjeni, a na listi čekanja su roditelji koji nisu predali kompletnu dokumentaciju”, rekla je Hoćanin.

Ona je dodala da će početkom rada vrtića “Čarolija” na Šestovu koje se očekuje na jesen biti rasterećen objekat “Naše dete”, a izvršiće se i prijem nove dece.

“U toku su dogovori sa Ministarstvom prosvete da se od kredita Svetske banke obezbede sredstva za izgradnju novog objekta “Naše dete”, a početak rušenja i izgradnje vrtića “Mladost”, zavisi od Turske agencije za razvoj i saradnju (TIKA)”, kazala je Hoćanin.

Upis za obavezni pripremno predškolski program je u toku i trajaće do početka septembra.

E.Đulović


 

Napiši komentar: