NDNV: Maja Pavlović dve nedelje u štrajku gladju, država da reaguje

Ponedeljak , 2019-08-26 | 13:26:45
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) upozorilo je danas da je direktorka novosadske televizije "Kanal 9" Maja Pavlović već dve nedelje u štrajku gladju zbog loše situacije u toj medijskoj kući prouzrokovane nečinjenjem države, i pozvalo nadležne da konačno reaguju.

"Nedopustivo je da ljudski životi budu ugroženi zbog nečinjenja nadležnih i da se o problemima ćuti. Odgovornost za ovu situaciju leži i na pojedincima u institucijama koji okreću glavu umesto da rade svoj posao i da rešavaju probleme gradjana", stoji u saopštenju.

NDNV je pozvao nadležne institucije da "konačno reaguju na zahteve Maje Pavlović".

Pozvali su i Maju Pavlović da prekine štrajk gladju da ne bi ozbiljno narušila svoje zdravlje.

Pavlović je u razgovoru sa predstavnicima NDNV danas rekla da se "oseća dobro, iako joj je zima", a na poziv udruženja da odustane od ovog vida borbe rekla je da ona "ne može kući, da stavi ključ u bravu i da kaže novinarima da idu kući".

Direktorka "Kanala 9" Maja Pavlović ponovo je stupila u štrajk gladju pre dve nedelje zbog materijalne situacije u toj medijskoj kući, nedoslednih tržišnih uslova, selektivne primene zakona i političkih pritisaka.

"Slučaj ove televizije je dobar pokazatelj u kakvom su stanju mediji na lokalu i u kakvim uslovima naše kolege u manjim redakcijama moraju da rade. Ponižavanje naše profesije konačno treba da naidje i na osudu gradjana, jer bez profesionalnih medija i slobodnih novinara na lokalu nema ni demokratije", apelovao je NDNV.

O problemima Maje Pavlović NDNV je u saradnji sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije (NUNS) i Lokal Press obavestio i predsednika Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera koji je u poseti Srbiji.


 

Napiši komentar: