CarGo dobio pohvale za organizaciju prevoza osoba sa invaliditetom

Petak , 2019-08-30 | 13:21:32
Predsednik Komiteta za bezbednost saorabaćaja Milan Vujanić rekao je da je zahvaljujući Udruženju gradjana "CarGo" i kompaniji CarGo Technologies napokon organizovan bezbedan i komforan prevoz osoba sa invaliditetom u Beogradu i u Srbiji.

Vujanić, koji je i profesor saobraćajnog fakulteta u Beogradu, rekao je da do sada u Srbiji nisu bili korišćeni posebno konstruisani i prilagodjeni kombiji za osobe sa invaliditetom, saopštio je CarGo.

"Humani ljudi su uočili tu potrebu i nabavili specijalna kombi vozila opremljena vazdušnim jastucima, hidrauličnim sistemima za spuštanje karoserije na potrebnu visinu. Neobično važna karakteristika ovih vozila je što su, pored ugradjenih rampi i spuštanja karoserije radi lakog ulaska u vozilo osobama sa invaliditetom, opremljena i posebno prilagodjenim bezbednosnim pojasevima za fiksiranje kolica i putnika, što omogućava do sada najveću bezbednost osobama sa invaliditetom", rekao je Vujanić.

Ova kombi vozila su uvezena iz Švedske u saradnji sa kompanijom Fast Lejn, koja je lider u prevozu osoba sa invaliditetom u Švedskoj, a na osnovu ispitivanja, vozila su dobila uverenje da ispunjavaju uslove propisane Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, od srpske Agencije za bezbednost saobraćaja.  

Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je da očekuje da se Uprava grada Beograda, kroz Sekretarijat za saobraćaj i druge službe, uključi i da svoj doprinos ovom humanom potezu CarGo-a.

"Moguće je ovu aktivnost podržati i unaprediti omogućavanjem da ova vozila koriste žute trake i različita stajališta. A verujem da posebnu podršku mogu da daju pojedinci i firme, kako bi ionako mala nadoknada u budućnosti mogla da se spušta sve do granice besplatnog prevoza za osobe sa invaliditetom", rekao je Vujanić.

On je dodao da bi za osobe sa invaliditetom bilo najbolje da CarGo ne ostane usamljen, već da dobije podršku vladinih, nevladinih i humanitarnih institucija i organizacija.


 

Napiši komentar: