Vučić i poverenica Janković saglasni da Srbija poštuje sve medjunarodne standarde

Ponedeljak , 2019-09-09 | 12:47:54
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković i saglasili su se da Srbija u potpunosti poštuje sve medjunarodne standarde, nacionalne manjine imaju jednak tretman u pogledu svih prava i obaveza, a na raspolaganju su im svi mehanizmi zaštite u pojedinačnim slučajevima diskriminacije, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Navodi se da su njih dvoje ocenili da na Kosovu žive gradjani koji su u neravnopravnom položaju i to u pogledu ostvarivanja osnovnih ljudskih prava, te je svaki napor koji se ulaže korak napred ka promeni njihovog položaja.

Janković je kazala da su posebno teški slučajevi diskriminacije na tržištu rada i objasnila mere koje preduzima.

Ona je zahvalila predsedniku na kontinuiranoj podršci, posebno na isticanju značaja postupanja državnih organa po preporukama mera za otklanjanje diskriminacije.

"Kako bismo gradili istinski pravednije društvo, koje prihvata i razume različitosti kao svoju prednost, neophodno je pamtiti i podsećati na istorijske podatke, koji su važni za našu bolju budućnost", istakao je Vučić.

On je podržao predlog poverenice da nadležnim organima grada Beograda uputi inicijativu za dodelu imena ulicama po našim gradjankama, bez čijih zasluga bi naša kultura, umetnost i društvo u celini bili uskraćeni za brojna dobra u kojima danas uživamo, navedeno je u saopštenju.
 

Napiši komentar: