Bolnica ne želi da komentariše da li je primila Šumahera na lečenje

Sreda , 2019-09-11 | 12:42:10
Pariska bolnica "Žorž Pompidu" odbila je danas da komentariše navode o prijemu na lečenje sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera.

Francuski list Parizijen sinoć je preneo da je Šumaher tajno primljen u bolnicu u Parizu na terapiju matičnim ćelijama.

Uprava bolnice "Žorž Pompidu", navela je da ne može da komentariše te navode, prema strogim medicinskim pravilima o privatnosti.

Šumaher je pod jakim obezbedjenjem prebačen u bolnicu i očekuje se da će u sredu biti otpušten i vraćen na kućno lečenje u Ženevu. On je primljen na kardiologiju i bio je prekriven tamnom tkaninom, kako se ne bi otkrio identitet pacijenta. Sve to nadgledalo je privatno desetočlano obezbedjenje.

Njegova dugogodišnja menadžerka Sabine Kem odbila je da komentariše.

Šumaher je 29. decembra 2013. godine pretrpeo nesreću na skijanju u Francuskoj, posle čega je mesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probudjen u junu 2014. godine i iz Grenobla prebačen u Lozanu.

On je u toj nesreći pretrpeo oštećenje mozga i život mu je bio ugrožen. Zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju su retke, što ljuti njegove mnogobrojne navijače i ljubitelje sporta.

Parizijen je naveo, preko tajnog izvora, da je Šumaher najmanje dva puta išao na tretmane u istu parisku bolnicu, na transfuziju matičnih ćelija, da je svaki put primljen pod lažnim imenom i da ga je lečio mali tim lekara. 

Šumaher je sedmostruki svetski šampion i rekorder po broju pobeda - 91. Karijeru je završio 2012. godine.
 

Napiši komentar: