Tešović: Borićemo se za vrh tabele

Cetvrtak , 2019-09-12 | 17:51:00

Novi trener fudbalera Novog Pazara Darko Tešović rekao je danas da veruje da će se taj prvoligaš boriti za mesto u vrhu tabele i plasman u elitni rang takmičenja, kao i da sve zavisi od njega i igrača.


"Uprava je tu da nam pruži podršku. Klub veruje, grad veruje i navijači, koje izuzetno cenim još iz vremena dok sam igrao fudbal. Ako se sve sjedini u dobru energiju, uspeh neće izostati. Niko nema pravo da kaže da ne možemo, ali ni da bude toliko prepotentan da tvrdi da ćemo biti prvi", rekao je Tešović na zvaničnoj promociji.

Četrdesetdevetogodišnji stručnjak će na klupi Pazara debitovati u nedelju od 16.30, kada na Gradskom stadionu u okviru devetog kola Prve lige Srbije gostuje ekipa Zemuna.

"To je novi tim u donosu na prošlu sezonu, sa iskusnim trenerom Ratkom Dostanićem. Treba da iskoristimo njihove mane i ne dozvolimo im da pokažu svoje vrline. Vremena ima za sve, ne gledam da li malo ili mnogo. Juče smo radili zajedno, a pred nama su još tri treninga do utakmice. Najbitnije je da verujemo", naveo je Tešović.

"Bilo bi neozbiljno da odmah procenjujem naš kvalitet, ali ima tu dobrih i perspektivnih igrača. Sve treba uklopiti i napraviti dobar rezultat. Iskusni Enver Alivodić i Irfan Vusljanin moraju da pomognu mlađima, koji treba da ih slušaju. Kad se napravi hemija sa stručnim štabom, uz publiku, neće biti problema", dodao je on.

Osim Tešovića, novi član stručnog štaba Novog Pazara postao je i kondicioni trener Stefan Petrović.

Sportski direktor Novopazaraca Emir Bihorac ocenio je da je od presudnog značaja što Tešović ima poverenja u igrače.

"To je trener superligaškog kalibra. Pristao je da dođe u redove prvoligaša jer veruje da smo stabilan klub, da smo napravili dobru selekciju i da uz dobar i kvalitetan rad možemo da se borimo za poziciju u vrhu tabele", zaključio je Bihorac.


 

Napiši komentar: