Počela nastava u Gimnaziji

Ponedeljak , 2019-09-16 | 14:04:29

Nastava za učenike novopazarske Gimnazije, posle tri meseca rekonstrukcije škole, danas je zvanično počela, rekao je direktor ove obrazovne ustanove Nermin Dražanin.


On je za radio Sto plus izjavio da će radovi biti nastavljeni i u narednom periodu, ali da to neće ugroziti nastavu i uticati na njen kvalitet.

“Za kompletan završetak radova potrebno je još više od mesec dana, a sa tri nove učionice koje će biti izgrađene u novom delu zgrade dobićemo 26 učionica za kvalitetno odvijanje nastave. Pored još manjih radova u učionicama izvodiće se i radovi u prizemlju, ali ništa od toga neće ugrožavati bezbednost učenika i obrazovni proces”, rekao je Dražanin.

On je dodao da je pored novih učionica škola dobila i novu fasadu, stolariju, osvetljenje, mokre čvorove, a da su sanirani i zamenjeni radijatori, cevi, elektro-energetske i hidrotehničke instalacije.

Radovi na rekonstrukciji Gimnazije, koje finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, počeli su polovinom juna, a rok za njihovo izvođenje je pet meseci.

Novopazarska Gimnazija postoji 104 godine i jedna je od prestižnijih i najstarijih škola u Srbiji.

E.Đulović


 

Napiši komentar: