Sindikat Sloga EPS: Ozakoniti status službenog lica za radnike Elektroprivrede Srbije

Nedelja , 2019-10-27 | 20:37:25
Sindikat Sloga EPS zatražio je danas da se hitnom izmenom krivičnog zakona ozakoni status "službenog lica" za radnike na poslovima isporuke, obustave i kontrole neovlašćene potrošnje električne energije i da se pooštre zakonske kazne kako se ne bi ponavljali napadi na radnike Elektroprivrede Srbije (EPS).

U saopštenju tog sindikata se navodi da se u petak, 25. oktobra, napadnut radnik EPS-s u beogradskom naselju Krnjača, tokom obavljanja posla na obustavi isporuke električne energije dužniku, vlasniku BMW servisa.

"Tražimo i zahtevamo od nadležnih organa da oštro kazne i krivično sankcioniošu bahatog vlasnika servisa M. L. koji je pored vredjanja i fizički napao jednog od montera i gušio ga rukama za vrat, zbog čega mu je ukazana i lekarska pomoć", naveli su u saopštenju.

Ovaj sindikat je istakao da smatra nedopustivim za državu da posao elektromontera, "koji je visoko rizičan zbog električnih i elektromagnetskih polja kojima su izloženi", bude doveden do stadijuma kada pored te vrste opasnosti "treba da se plaše i reakcije samih gradjana".


 

Napiši komentar: