Biševac o saradnji sa SNS i SDA, kritikama SPP i podršci SDP

Petak , 2019-12-27 | 11:36:03

Do kraja mandata na mestu gradonačelnika Novog Pazara Nihatu Biševcu ostalo je još nešto manje od pola godine, a sa njim smo razgovarali o rezultatima ostvarenim u prethodnom periodu, izostanku investicija, visokoj stopi nezaposlenosti i odlasku mladih, ali i političkim odnosima i planovima za budućnost.


- Kako ocenjujete saradnju sa Srpskom naprednom strankom i Strankom demokratske akcije Sandžaka, koalicionim partnerima Sandžačke demokratske partije (SDP)? Da li je i u kolikoj meri na rad Gradske uprave uticalo to što su te dve stranke često bile u sukobu?

Dešavali su se nesporazumi i razmimoilaženja između te dve partije, ali se to u radu lokalne samouprave nije osetilo, niti je uticalo na naš rad. Smatram da imamo korektnu saradnju, jednoglasno smo doneli većinu odluka, a na kraju, svi mi u Gradskoj upravi smo tu da bismo služili narodu i trudimo se da rešavamo probleme građana.

- Kako komentarišete rad opozicione Stranke pravde i pomirenja? U početku su Vas oštro kritikovali, ali su poslednjih meseci “spustili loptu”. Ima li tu prostora za buduću saradnju, neku koaliciju?

Veoma dobro znam šta je posao opozicije i ja sam uvek spreman da primim i saslušam konstruktivnu kritiku, koje je bilo dosta, pogotovo od pojedinih njihovih odbornika. Neke od njihovih predloga i ideja smo prihvatili i uvek smo otvoreni za stvari koje mogu unaprediti život svih građana, bez obzira od koga dolaze.

Primetno je da u raspravama na sednicama Skupštine više nisu tako “žustri”, a zbog čega su “spustili loptu” i koji su im motivi za to su pitanja za njih, ja ne znam. O nekoj koaliciji se ne može govoriti, oni su opozicija.

- Da li ste u prethodnom periodu imali bezrezervnu podršku Sandžačke demokratske partije za reforme i promene koje ste planirali da uvedete u radu lokalne samouprave?

Nigde nije idealna situacija i teško je imati podršku apsolutno svih članova stranke, ali meni je najvažnije da sam za sve ono što radim i što želim da sprovedem u delo uvek imao podršku našeg osnivača Rasima Ljajića i drugih čelnika Sandžačke demokratske partije. Za neke stvari i moje ideje je bilo otpora i u samoj Gradskoj upravi, to je normalno, ljudi se plaše promena i noviteta iako su pozitivni.

- Do medija su dolazile informacije da ste u par navrata ozbiljno razmatrali da podnesete ostavku. Da li je to tačno i zbog čega?

Nije tačno. Kada sam prihvatio da budem gradonačelnik znao sam šta me čeka, koliko tu ima posla i koliko ova pozicija nosi odgovornosti sa sobom. Dobro sam razmislio pre nego sam stupio na dužnost, a da istrajem u ovom poslu do kraja mi je pomogla i ranija sportska karijera i način razmišljanja sportiste. Kada se nečega prihvatim i kada uđem u borbu, daću sve od sebe kako bih uradio što više i ostvario što bolji rezultat.

- Do izbora je ostalo još nekoliko meseci. Hoćete li biti kandidat za gradonačelnika?

Još uvek je rano da se priča o tome i odluka još uvek nije doneta. Za ovih nekoliko meseci se može još puno toga uraditi, a kada budu raspisani izbori i ta tema će biti razmatrana i dogovorena na stranačkim organima.

Koji su najveći uspesi lokalne samouprave tokom njegovog mandata, kako Biševac ocenjuje izostanak većih investicija i odlazak mladih iz Novog Pazara, a kako finansijsko stanje, pročitajte u prvom delu intervjua koji je juče objavljen na našem sajtu.

N. Kočović


 

Napiši komentar: