Škrijelj: Platforma za status Sandžaka minimum saradnje sa drugim partijama

Petak , 2020-01-31 | 12:38:27

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ahmedin Škrijelj rekao je danas da će organi ove partije doneti odluku o učešću ili bojkotu predstojećih izbora u Srbiji.


On je na konferenciji za novinare rekao da je svaka priča o izborima u kojima Sandžak nije zasebna izborna jedinica prljava igra Vučićevog režima.

“Minimum za biološki opstanak Bošnjaka, ali i za saradnju SDA Sandžaka sa drugim političkim strankama je prihvatanje Platforme za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak. Mi smo pre šest meseci pozvali sve sandžačke političke stranke da se izjasne o ovoj platformi, međutim do danas to niko nije učinio“, rekao je Škrijelj.

On je odgovarajući na novinarsko pitanje rekao da SDA Sandžaka ne daje legitimitet Srpskoj naprednoj stranci (SNS) time što sa njom učestvuje u vlasti u pet sandžačkih opština.

“Cilj našeg učešća u vlasti u tim opštinama je da obezbedimo stabilne skupštinske većine i da sprečimo ucenjivanje malih stranaka. Osim toga, mi ni u jednoj opštini nemamo potpisan koalicioni sporazum sa Vučićevom strankom “, rekao je Škrijelj.

On je rekao da će danas predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin u Beogradu razgovarati sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku Žozepom Borelom o uspostavljanju specijalnog statusa za Sandžak.

“Bošnjački narod u Srbiji ima mnogo problema i veliki broj nerešenih pitanja koja manjinski Akcioni plan za pristupanje Srbije Evropskoj uniji u potpunosti ignoriše. U ovakvoj srpskoj državi Srbiji Bošnjaci su osuđeni na nestanak“, rekao je generalni sekretar SDA Sandžaka.

A.Bajrović


 

  • user thumb
    Mirsad

    91. referendum i autonomija a danas 30 godina posle "platforma" a rezultat 0. I 30 godina se primaju plate i jede na nas racun od te price, od koje 30 godina nema nista.

  • user thumb
    Fotelja

    Ne dirajte mi platu i fotelju!

Napiši komentar: