Ugljanin: Glavni odbor će odlučiti o izlasku na izbore

Cetvrtak , 2020-02-13 | 14:19:14

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da je odluka o izlasku ili bojkotu predstojećih izbora veoma važna i da će biti doneta na Glavnom odboru te partije.


On je na konferenciji za novinare kazao da je SDA Sandžaka, pre zasedanja Glavnog odbora, spremna da razgovara sa ostalim bošnjačkim političkim partijama.

“Čekam da obavimo razgovor sa Sandžačkom demokratskom partijom, onom regionalnom, čiji je predsednik Nihad Hasanović, ali smo spremni i na razgovore sa drugim partijama, među kojima je i ona čiji predsednik treba da se izvini za laži koje je izgovorio ili da ih dokaže. Spremni smo da razgovaramo o tome da li se Bošnjacima isplati da izađu na izbore ili ne”, rekao je Ugljanin.

Lider SDA Sandžaka dodao je da su predstavnici te partije o izbornim uslovima razgovarali sa predstavnicima Evropske unije, šefom diplomatije Žosepom Borelom i komesarom za proširenjem Oliverom Varhejiem.

“Evropska unija je aktivno uključena u unapređenje izbornih uslova i njihovi predstavnici su rekli da je došlo do izvesnih poboljšanja. Ukoliko EU pristane da iz svog fonda finansira predizborne troškove, a koje smo mi izmenom izbornih zakona tražili da budu ukinuti, biće nam olakšan izlazak na izbore”, istakao je Ugljanin.

On je naveo da su visoke predstavnike Evropske unije upoznali i sa problemima Bošnjaka u Srbiji, Platformom za rešavanje statusa Sandžaka i zahtevom za reviziju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina.

N. Kočović


 

  • user thumb
    KasimZ

    Koliko da platimo da vise ne izadjes na izbore?

Napiši komentar: