Salkić: Srbija da pruži Bošnjacima prava koja traži za Srbe u regionu

Cetvrtak , 2020-02-20 | 14:32:36

Potpredsednik Republike Srpske Ramiz Salkić ocenio je danas u Novom Pazaru da postoji prostor i potreba da Srbija omogući veći stepen prava i sloboda Bošnjacima u Sandžaku.


On je nakon sastanka sa predsednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom rekao da Srbija treba da pruži drugim narodima koji žive na njenom prostoru ono što traži za srpski narod u regionu.

“Samo na takav način možemo postići potpunu ravnotežu i možemo učiniti da smo svi podjednako zadovoljni ili svi podjednako nezadovoljni na ovom prostoru, u ovom regionu“, rekao je Salkić, koji je i član predsedništva SDA Bosne i Hercegovine.

Ugljanin je rekao da je na osnovu razgovora sa Salkićem o osnovnim pravima Bošnjaka, od kulturnih do političkih, jasno da žive u istom velikosrpskom okruženju.

“Velikosrpski nacionalizam je najviše zlo koje je ikada zadesilo Balkan, jer je zasnovano na verskom šovinizmu, nacional- fašizmu i socijal- rasizmu. Vreme je da se žarište velikosrpskog nacionalizma u Beogradu ugasi, jer ćemo onda svi na Balkanu živeti mirno“, rekao je Ugljanin.

On je istakao i da je vreme da međunarodna zajednica kaže da zna ko je počinio zločine genocida u Bosni i Hercegovini nad Bošnjacima i ko je investitor toga.

Salkić u Novom Pazaru boravi od srede povodom obeležavanja 21. februara, Dana školstva na bosanskom jeziku, koji prigodnim događajima organizuje Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).

A.Bajrović


 

Napiši komentar: