Uhapšeni falsifikatori dokumenata, dvojica u bekstvu

Utorak , 2020-03-03 | 15:25:42

U opsežnoj akciji Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, Uprave kriminalističke policije i Bezbednosno informativne agencije, danas su uhapšene četiri osobe osumnjičene za falsifikovanje dokumenata, dok su još dve u bekstvu, saznaje radio Sto plus.


Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su P.R, J.R. i Z.F. iz Novog Pazara, kao i DŽ.F. iz Tutina, dok su F.I. i F.J. iz Novog Pazara u bekstvu.

Tokom akcije, koja je počela rano jutros, pretresene su prostorije na osam lokacija u Novom Pazaru i jednoj u Tutinu, a pripadnici novopazarske policije su tom prilikom pronašli raznu opremu i materijal za falsifikovanje, kao i određenu količinu gotovih dokumenata.

“Pronađeni su kompjuteri, štampači, prese, kartice, ploteri, šabloni, radne ploče za izradu šablona, CNC mašine, kao i repromaterijal za izradu falsifikovanih dokumenata, blanko vize, rumunski blanko pasoši, hrvatska vozačka dozvola, blanko kartice sa čipom za lične karte i vozačke dozvole, folije i drugi materijal”, kazao je naš izvor iz istrage.

Pored toga, pronađeni su i brojni telefoni u kojima su se nalazile prepiske u vezi sa izradom dokumenata, kao i fotografije gotovih dokumenata.

“U Tutinu je pronađeno više dokumenata, svedočanstava, ličnih karata, zdravstvenih uverenja, potvrda za školu i licenci”, dodao je naš izvor.

Od uhapšenih osoba je oduzeto 8.250 evra i 40.000 dinara, kao i tri automobila (Mercedes ML, BMW 5 i Golf 5) i skuter Vespa.

N. Kočović


 

Napiši komentar: