Izbori 26. aprila

Sreda , 2020-03-04 | 10:21:38

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas izbore za skupštine gradova i skupštine opština.


Lokalni izbori biće održani 26. aprila 2020. godine zajedno sa parlamentarnim i pokrajinskim izborima.

Gojković je pozvala gradjane da iskoriste svoje pravo i izadju na redovne izbore 26. aprila, kada će imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odluče o budućnosti svojih lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

"Pozivam vas da pažljivo pratite programe svih učesnika u ovom izbornom procesu i da izaberete svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede život vas i vaših porodica u gradovima i opštinama u kojima živite", poručila je Predsednica Skupštine.

Kandidate na predstojećim izborima pozvala je da gradjanima ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje.

"Sve učesnike pozivam da se bore za naklonost birača svojom odovornošću, svojim radom i fer kampanjom i pozivam sve nas da poštujemo demokratski izraženu volju gradjana Srbije koja će biti iskazana na izborima 26. aprila", istakla je Gojković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u podne raspisati parlamentarne izbore i da će Srpska napredna stranka (SNS) probati da za jedno popodne skupi više nego potreban broj potpisa i predati listu sutra Republičkoj izbornoj komisiji.


 

Napiši komentar: