U Medicinskoj zbrinuto 18 zaraženih korona virusom, svi bez simptoma

Ponedeljak , 2020-04-13 | 12:03:44

U privremenoj “kovid bolnici”, smeštenoj u Medicinskoj školi “Dva heroja” u Novom Pazaru, trenutno je zbrinuto 18 pacijenata zaraženih korona virusom sa lakšom kliničkom slikom, rekao je danas njen rukovodilac Faruk Pašović.


On je radiju Sto plus izjavio da su svi pacijenti dobrog zdravstvenog stanja, bez ikakvih simptoma koje izaziva ovaj virus.

“O njima u svakom trenutku brine jedan lekar i tri medicinske sestre. Konstantno se prati njihovo stanje, tokom vizita im se meri temperatura i za sada ni kod koga od njih nisu zabeleženi nikakvi simptomi oboljenja COVID-19”, kazao je doktor Pašović.

Najmlađi pacijent u ovoj privremenoj bolnici ima 19, a najstariji 52 godine.

“Sve funkcioniše dobro, saradnja sa zdravstvenim ustanovama, lokalnom samoupravom i Vojskom Srbije je odlična. Pacijenti imaju dobre uslove za boravak i njihovi rođaci nemaju razloga za brigu. Napominjem, posete nisu dozvoljene i nema potrebe da ljudi dolaze ispred škole”, dodao je Pašović.

Medicinska škola “Dva heroja” preuređena je prošle nedelje u privremenu bolnicu za smeštaj pacijenata zaraženih korona virusom sa blažom kliničkom slikom. U njenom opremanju pomogli su Vojska Srbije i brojni lokalni privrednici.

Prema poslednjim podacima, u Novom Pazaru su 34 osobe zaražene korona virusom koje su, u zavisnosti od kliničke slike, smeštene i na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u ovom gradu, Kliničkom centru u Kragujevcu i Kliničko bolničkom centru “Dragiša Mišović” u Beogradu.

N. Kočović


 

Napiši komentar: