Ugljanin: Zastava simbol našeg identiteta

Ponedeljak , 2020-05-11 | 11:14:12

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin kazao je povodom obeležavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave da je ona simbol identiteta koji određuje, izdvaja, definiše, čuva i podstiče Bošnjake na jedinstvo.


On je u čestitki dostavljenoj medijima istakao da je 11. maj veliki dan za SDA Sandžaka i razlog za ponos zbog uspeha u ustanovljavanju Bošnjačkog nacionalnog vijeća kao najvišeg predstavničkog i političkog tela Bošnjaka Sandžaka.

“Nažalost, danas Bošnjaci ovaj Dan zastave obeležavaju u vreme režima koji u Srbiji sprovodi velikosrpsku politiku, rehabilituje fašističke pokrete i veliča ratne zločine. Upravo je uspostavljanje BNV simbol antifašističkog opredeljenja i borbe za slobodu”, navodi se u čestitki.

Ugljanin je dodao da “čitav civilizovan svet Srbiju doživljava kao nedemokratsku i neslobodnu zemlju”, kao i da građane Sandžaka “posebno zabrinjava” činjenica da Srbija i Crna Gora u poslednjem izveštaju Fridom hausa (Freedom House) više nisu demokratske države.


 

Napiši komentar: