Imamović: Naš protivnik je velikosrpska politika

Sreda , 2020-05-13 | 15:35:49

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović rekao je danas da je njihov glavni protivnik na predstojećim izborima velikosrpska politika i njeni izvršioci u Sandžaku.


On je na konferenciji za novinare rekao da na izborima u Sandžaku imaju samo dve opcije, SDA Sandžaka i velikosrpski režim.

“Te dve opcije su potpuno suprostavljene. Mi na ovim izborima zastupamo program koji je dosledan svih ovih decenija, a to su decentarlizacija Srbije, specijalni status za Sandžak, evropske i NATO integracije, tražišna ekonomija i slobodna privreda, demokratija, vladavina prava, jednakost pred zakonom i društvom jednakih mogućnosti za sve“, rekao je Imamović.

On je dodao da specijalni status Sandžaka predstavlja ovu regiju kao političko- teritorijalnu celinu ravnopravnih naroda i građana, uspostavljanje stabilnih institucija i mehanizama.

Imamović je istakao da su oni odlučili da stanu na put “velikosrpskom režimu Aleksandra Vučića, koji oduzima pravo građanima Sandžaka da slobodno žive, rade, misle, odlučuju i biraju“.

“To je glavni razlog našeg učešća na izborima, jer hoćemo da pokažemo da oni nemaju uporište u Sandžaku i da je mnogo više nas koji smo slobodni. Oni koji danas vode Srbiju su sledbenici politike, lika i dela Draže Mihajlovića, Ratka Mladića i Radovana Karadžića“, rekao je Imamović.

On je radiju Sto plus rekao da će o nastavku strateškog partnerstva sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP) moći da govori nakon izbora i proglašenja rezultata.

“Mi smo pozvali sve partije koje imaju sandžački predznak i koji su spremni da se bore za slobodu Sandžaka i svih građana da zajedno radimo pre, a i nakon ovih izbora“, rekao je Imamović našem radiju.

A.Bajrović


 

 • user thumb
  Sandžotakis

  To Enise care! Samo protiv Vučićizma i njegovih bradatih i bezličnih partnera.

 • user thumb
  Adem

  Glasajte za SDA . Skoro su da dovrse formiranje drzave koju obecavaju duze od 20 godina. Samo sto nisu uspeli da sediste najvaznije institucije Bosnjaka IZ presele iz Sarajeva u Beograd,al drzava je blizu, jos nekog svog da zaposle , a 50 posto mladih je potislo u nasu drzavu Nemacku.

 • user thumb
  Emir

  Ko ne glasa za vas je vlah jel Imamovicu? Kako DR. Drzavnik sto je ispunio obecanje i napravio drzavu rece, "potomak onog sto ga smatraju svecem?"

 • user thumb
  Suljo

  Jos ove izbore samo da dobijem glasove, nisam zaposlio bas celu porodicu na Drzavnom Univerzitetu, a i Ćemal ima jos unuke da zaposli. Posle se povlacim casna pionirska.

 • user thumb
  Beli

  Sram te bilo te brade, lazove. Pa kako si sada u koaliciji sa izvrsiocima te velikosrpske politike. Sta ste uradili za 30 godina sem sto jedete hleba od politike i laganja naroda o drzavama. Sta ste uradili,napravili ste "zilu kucavicu Pazara, Jaz?"

Napiši komentar: