Ljajić: Od aprila u Novom Pazaru preminulo 46 gradjana

Nedelja , 2020-07-05 | 10:23:41

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je od aprila do 2. jula u opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo 46 gradjana, od kojih je 35 iz tog grada i 11 iz Tutina.


On je za TV Prva rekao da se čekaju podaci iz Kragujevca i Beograda kako bi se saopštio tačan broj preminulih koji su stanovnici Novog Pazara, Tutina ili Sjenice i dodao da je "strašno što se uopšte danas govori o preminulima kao o brojevima" zbog brojnih dezinformacija koje su se pojavile prethodnih dana.

Ljajić je apelovao na sve da pomognu koliko mogu, da se politička borba stavi na stranu i da se lekarima bar ne odmaže širenjem lažnih vesti koje stalno moraju da demantuju.

"Direktor bolnice saopštava podatke na dnevnoj bazi, nema razloga da neko skriva broj preminulih i ne mogu da shvatim šta bi bili motivi za to" rekao je Ljajić i pozvao sve da se solidarišu, a da sve podatke traže kada se situacija smiri.

"Pozivam ljude da se udružimo da pomognemo. Ako možete donirajte masku, javite se da budete volonter, proći će sve ovo, tražite posle sve greške, ali dajte da prodje ovaj opasan period," rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da opreme ima dovoljno, a da je najveći problem nedostatak medicinskog osoblja.

Naglasio je da je trenutno teška situacija u Sjenici i pozvao humanitarne organizacije da više pomoći upute tom gradu.


 

 • user thumb
  Stručnjak

  Ene rasim poato statističar

 • user thumb
  Mirsad

  Evo sta kaze jedan od najuglednijih nemackih medija o korona krizi u Srbiji i pank-rock skoku sandzackog Sultana u masu. https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/corona-krise-in-serbien-die-vermeidbare-zweite-welle-16844739.html

 • user thumb
  Beli

  E sram te bilo. Sa tobom i tvojim lopovima da se ujedinim. Mi da placamo poreze i da finansiramo bolnicu, a ti da je zajases i koristis ko fabriku glasova, a narod da se lijeci u kucama. Sram te bilo, a docice dan kad ces odgovoarat, sigurno.

Napiši komentar: