Kim Kardašijan poziva javnost da pokaže saosećanje prema surpugu Kanje Vestu

Cetvrtak , 2020-07-23 | 10:28:33
Kim Kardašijan Vest poziva javnost da pokaže saosećanje i empatiju sa suprugom Kanje Vestom koji je prošle nedelje izazvao pometnju u nizu objava preko društvenih mreža, navodeći da on pati od bipolarnog poremećaja.

Zvezda rialiti TV-a objavila je dugu poruku danas na svom Instagramu lajv objašnjavajući da je život bio komplikovan za njenu porodicu i za Vesta koji je pisao protiv istorijske ličnosti Herijet Tabman i govorio o abortusu u nedelju dok je sebe proglasio predsedničkim kandidatom.

Njegovi komentari naišli su na lavinu kritika.

"Kao što mnogi od vas znate Kanje ima bipolaran poremećaj. Svako ko ovo ima ili ima nekog voljenog u svom životu koji to ima zna koliko je neverovatno komplikovano i bolno da se to shvati. Nikad nisam javno govorila kako je to uticalo na nas kod kuće jer jako štitim našu decu i Kanjeovo pravo na privatnost kada se radi o njegovom zdravlju. Ali danas smatram da treba da to komentarišem zbog stigme i pogrešnih shvatanja oko mentalnog zdravlja", napisala je ona.

Rekla je da razume da je Kanje podložan kritici zato što je javna ličnost i da njegova dela nekad mogu da izazovu jaka mišljenja i emocije. Ukazala je da je on brilijantna ali komplikovana ličnost pored toga što ima pritiske kao umetnik i crnac, koji je takodje iskusio bolni gubitak majke i mora da se nosi sa pritiskom i izolacijom što dodatno pojačava njegov bipolarni poremećaj.

"Oni koji znaju Kanjea znaju njegovo srce i razumeju da njegove reči nekada nisu u skladu sa njegovim namerama", napisala je ona.

Juče je u nizu objava preko Tvitera, u medjuvremenu izbrisanih, Kanje Vest  napisao da razmatra razvod od svoje supruge. U ponedeljak je tvrdio da je surpuga pokušala da ga zaključa i u nedelju je na političkom skupu zasuzio kada je govorio o svojoj majci koja je umrla od komplikacije pri plastičnoj hirurgiji 2007.

Vest, dobitnik muzičke Gremi nagrade 21 put,  i Kardašijan su se venčali 2014. Imaju četvoro dece.

Kardašijan Vest je zahvalila obožavateljima i prijateljima što su izrazili brigu o njenom suprugu.  

"Mi smo društvo koje govori o davanju milosti pitanju mentalnog zdravlja u celini medjitim treba da je damo i pojedincima koji to proživljavaju u vreme kada im je najpotrebnije. Ljubazno molim medije i javnost da nam pruže saosećanje i empatiju koja je potrebna da ovo prebrodimo," napisala je ona.


 

Napiši komentar: