Ugljanin podržao BNV i pozvao na jedinstvo bošnjačkih partija

Petak , 2020-07-24 | 12:11:28

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin izjavio je danas da ta partija u potpunosti podržava inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) o formiranju bošnjačkg poslaničkog kluba u Skupštini Srbije i stabilnim bošnjačkim većinama u sandžačkim gradovima i opštinama.


On je na konferenciji za novinare izneo stav da bi udruživanjem svih bošnjačkih partija narod u Sandžaku stekao "ozbiljan politički kapital" za rešavanje svojih problema.

"Poziv je došao u pravom trenutku, podržavamo sve navedeno u pozivu BNV i pozivamo ostale partije da učine isto", naglasio je Ugljanin.

Prema njegovoj oceni, rasuti glasovi Bošnjaka na tri ili četiri partije nikom ne daju legitimitet da u Skupštini Srbije zastupa sve one koji su izašli na izbore.

"Ujedinjeni rešili bismo status Sandžaka i Bošnjaka kao konstitutivnog naroda za mesec dana", smatra predsednik SDA Sandžaka.

Na pitanje da li se vode pregovori oko formiranja skupštinskih većina u tri sandžačka grada sa bošnjačkom većinom, Ugljanin je izbegao direktan odgovor.

"Zalažemo se za formiranje bošnjačkih stabilnih skupštinskih većina u svim optinama i gradovima. Ukoliko do toga ne dodje, na čelu opštine imaćemo četnika, ili nekoga koji će raditi po nalogu Beograda, a na štetu Bošnjaka", rekao je Ugljanin.

On je ovom prilikom ponovio stav da čelnici svih zdravstvenih institucija treba da podnesu ostavke i stide se zbog svega što su mogli a nisu uradili u sprečavanju širenja epidemije korona virusa u Novom Pazaru.

I.Slezović


 

Napiši komentar: