Mehmedoviću za Berkli fali još nekoliko stotina dolara

Sreda , 2020-07-29 | 14:27:22

Pijanisti, kompozitoru i producentu iz Novog Pazara Ademu Mehmedoviću nedostaje još nekoliko stotina dolara kako bi uplatio prvu ratu za nastavak školovanja na prestižnom koledžu Berkli (Berklee) u Sjedinjenim Američkim Državama.


Mehmedović je u izjavi za radio Sto plus ponovio da je rok za uplatu prve rate, koja iznosi 19.400 dolara, 1. avgust i da se nada da će do tada uspeti da sakupi neophodan iznos.

“Zahvaljujem se svim pojedincima, firmama i institucijama koje su mi do sada pomogli da ostvarim svoj san. Pomoć će mi biti potrebna i tokom školovanja, moraću da platim još dve rate od po 14.000 dolara, a ja ću se truditi da što više nastupam kako bih i sam obezbedio sredstva za školarinu”, rekao je Mehmedović.

U akciju se uključilo i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) čiji su predstavnici danas primili Mehmedovića i uručili mu novčanu pomoć od 150.000 dinara.

“Podrška ovakvom talentu je ponos celog Sandžaka i naravno ponos Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Adem će tamo predstavljati svoj narod, Novi Pazar, Sandžak te celi region, obzirom da je samo 10 umetnika iz celog sveta primljeno na ovaj program”, kazao je potpredsednik BNV Fuad Baćićanin.

Mehmedović je završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu, a školovao se i na čuvenom Mocarteumu u Salcburgu, kao i u Kini. Na Berkliju će pohađati master program “Muzika u savremenom performansu”.

Svi koji žele da uplate donacije kako bi jedan od najboljih mladih pijanista u Evropi nastavio usavršavanje na čuvenom koledžu u Bostonu mogu posetiti njegov sajt www.adem.live.

N. Kočović


 

Napiši komentar: