Smanjuje se broj novoobolelih u Tutinu

Cetvrtak , 2020-07-30 | 12:31:59

Portparolka Doma zdravlja u Tutinu Azra Dreković rekla je danas da je trenutna epidemiološka situacija u ovom gradu mnogo bolja, i da je sve manje novoobolelih od korona virusa.


Ona je za radio Sto plus izjavila da se smanjuje i broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom kojima nije neophodan transport u druge zdravstvene ustanove.

„Ohrabrujuća vest je što ovih dana nije bilo ni jednog transporta u druge zdravstvene ustanove, i što smo sve pacijente koji su se javljali mogli da zbrinemo u našoj dnevnoj kovid bolnici. Iako je situacija bolja nije vreme za opuštanje, već je i dalje neophodno strogo pridržavanje svih mera“, dodala je Dreković.

Navodi da je i broj smrtnih slučajeva, kao i pacijenata sa teškim upalama pluća u poslednjih nekoliko dana dosta manji.

„Tokom jučerašnjeg dana urađeno je 29 rentgenskih snimaka pluća od kojih nije bilo ni jedne pneumonije. Još uvek nismo dobili novi rentgen aparat, dok ostale neophodne opreme i testova imamo dovoljno“, rekla je Dreković.

U tutinskoj kovid ambulanti Doma zdravlja juče je pregledano 48 pacijenata, a urađena su i 42 serološka (brza) testa iz krvi od kojih je 25 bilo pozitivno.

E.Đulović


 

Napiši komentar: