Velika zainteresovanost poslodavaca za program “Moja prva plata”

Sreda , 2020-09-16 | 13:32:58

Preko 120 poslodavaca prijavilo se do sada za učešće u programu “Moja prva plata” i angažovanje nezaposlenih osoba, izjavila je danas portparolka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru Aida Bojadžić.


Ona je gostujući u “Plusiranju” na radiju Sto plus kazala da poslodavci svoje otvorene radne pozicije mogu prijaviti do 25. septembra, putem portala www.mojaprvaplata.gov.rs.

“Kako se prijava vrši online, poslodavci moraju imati kvalifikovane elektronske sertifikate. Pravo učešća u programu imaju poslodavci iz privatnog i javnog sektora”, rekla je Bojadžić.

Program “Moja prva plata” namenjen je osposobljavanju nezaposlenih sa završenom srednjom školom ili visokim obrazovanje za samostalan rad, bez zasnivanja radnog odnosa.

“Iako nema zasnivanja radnog odnosa, Nacionalna služba za zapošljavanje pokriva troškove radnog angažovanja tih osoba i to tokom devet meseci sa 20.000 dinara za one sa srednjom školom, a 24.000 dinara za nezaposlene sa visokom stručnom spremom”, izjavila je Bojadžić.

Prijavljivanje nezaposlenih počeće 1. i trajaće do 15. oktobra i vršiće se elektronskim putem, uz dostavljanje radne biografije i skenirane diplome. Pravo učešća u programu imaju mlađi od 30 godina.

E. Đulović


 

Napiši komentar: