Nastava u “Bratstvu” odložena za još nedelju dana

Petak , 2020-09-18 | 11:31:01

Nastava u osnovnoj školi“Bratstvo” u Novom Pazaru neće početi u ponedeljak 21.septembra kako je ranije najavljeno, već je zbog radova na rekonstrukciji i bezbednosti učenika, njen početak odložen za još nedelju dana, rekao je danas direktor ove obrazovne ustanove Dejan Kulundžić.


On je u izjavi za radio Sto plus rekao da će đacima 28.septembra na raspolaganju biti 22 nove učionice koje se trenutno kreče i opremaju.

“Sledeće nedelje u učionicama će biti postavljene nove klupe, stolice, televizori i projektori, a najbitnije je da sprovedemo sve neophodne mere zaštite, jer je bezbednost učenika u ovoj situaciji najbitnija. Odlaganje početka nastave dogovoreno je sa Ministarstvom prosvete, i do 28.septembra završićemo sve planirano”, kazao je Kulundžić.

On ističe da će i u ovoj školi učenici nižih razreda pohađati neposrednu nastavu, dok će stariji razredi imati kombinovanu, a svi će biti podeljeni u grupe od po 15 đaka.

Kulundžić dodaje da su pored opremanja novih učionica u ovoj školi u toku i radovi na krovnoj konstrukciji, postavljanju fasade kao i završni radovi na unutrašnjoj izolaciji bazena.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji ove osnovne škole počeli su početkom ove godine, a planirano je da budu završeni u maju iduće godine.

E.Đulović


 

Napiši komentar: